Segmentna garažna vrata su neizostavni deo modernih domova. Izdvajaju se po raznolikosti dezena, i boja. Ne zauzimaju veliki prostor u garaži, i pored toga poseduju veliki stepen izolacije.

Naša segmentna garažna vrata se sastoje od panela debljine 40 mm, koji se proizvode od pocinkovanih čeličnih limova sa poliuretanskom ispunom. Pored toga paneli za kućna vrata poseduju zaštitu protiv ukleštanja prstiju. 

Potpunu izolaciju garažnih vrata obezbeđuje četvorostrano gumeno zaptivanje.

Paneli mogu biti raznih izvedbi i šara. Površina panela može biti potpuno ravna, sa jednom linijom ili sa više linija. Boja panela može biti imitacija drva u boji zlatnog hrasta ili tamnog hrasta, odnosno mogu naručiti u bilo kojoj boji po RAL skali.

Opširnije o panelima možete čitati OVDE.
Otvaranje Garažnih vrata na daljinsku komandu

Otvaranje Garažnih vrata na daljinsku komandu

Najpopularniji način otvaranja garažnih vrata jeste, na daljinsku komandu. U tom slučaju na vrata je ugrađen stropni motor, koji pokreće panele. Motore za garažna vrata nudimo u raznim dimenzijama, tipovima, od prvoklasnih nemačkih, do ekonomičnih modela. Treba naznačiti, da je motor i sama brava na garažnim vratima. Svi motori u svom paketu imaju 2 kom daljinca.

U našem asortimanu dodatne opreme, nudimo i dodatni radio prijemnik, sa kojim možemo uskladiti garažna vrata, sa drugim uređajima (pr.radi motor za kapiju) koji nije naš proizvod. U tom slučaju oba uređaja će funkcionisati sa istim daljincima.
Za dodatnu sigurnost, imamo mogućnosti za ugradnju foto ćelija. 
Garažna vrata sa bravom na ručni pogon

Garažna vrata sa bravom na ručni pogon

Oni korisnici garažnih vrata, koji ne žele motorni pogon, treba da vode računa o tome, da segmentna vrata ne poseduju u osnovnom setu mogućnost za zabravljivanje vrata. Kad imate motor, taj problem je automatski rešen, jer sam motor funkcionira i kao brava.
Znači ako nema motor, a želite zabraviti garažu potrebno je kupiti bravu, za ručno zabravljivanje. 
Tipovi brava mogu biti od jednostavnog modela(kada brava funkcioniše samo iznutra), do professionalnih modela, sa cilindrom za ključ, koja se bravi i izvana. 
Garažna vrata sa ugrađenom bravom za džak garaže

Garažna vrata sa ugrađenom bravom za džak garaže

Kod slučajeva kad na garaži imamo samo jedan ulaz(sama garažna vrata), treba da vodimo računa o tome, da možemo ulaziti i bez aktiviranja motora. Ti su slučajevi onda kad nestane struje ili se pokvari motor.
Za tu svrhu koristimo bravu za DŽAK garaže. Da bi ste otvorili vrata, potrebno je staviti ključ u bravu, ručno izvući umetak iz kućišta brave, i povući sajlu, ili uže prema napolju. Odbravivaljući sa tim motor , vrata se slobodno dižu ručno. Kad se vrati struja, dovoljno je samo pritisnuti daljinski, i motor će se samo ubraviti na svoje mesto.
Garažna vrata sa vučnim oprugama

Garažna vrata sa vučnim oprugama

Najpopularniji tip okova za kućna vrata je sistem sa vučnim oprugama. Laka montaža, jednostavan servis, tih rad samo su neki od prednosti tog sistema.
Ne zauzimajući veliki prostor, taj okov se može montirati čak i u otvor, dok kod drugih sistema to nije izvedljivo. Kod superniskog vođenja dovoljno je imati svega 100mm(sa motornim pogonom). Zbog tih prednosti, u širokom krugu se koristi i kod renovacionih projekta.
Maksimalna veličina vrata sa vučnim oprugama može biti širine 5000mm, i visine 2650mm.(na slici je gornji deo vučnih opruga sa točkovima)
Garažna vrata sa torzionim oprugama

Garažna vrata sa torzionim oprugama

Torzione opruge su najčešće smeštene iznad otvora garaže. Minimalni prostor za njihovu montažu su 100 mm zuba sa obe strane, i visina grede ne sme biti ispod 250 mm.(ako je visina iznad otvora manja od 250 mm a veća od 150 mm, opruge se stavljaju na kraj horizontalnih vodilica)
Montaža tih vrata nije toliko jednostavna, kao kod garažnih vrata sa vučnim oprugama, ali u ovom slučaju nema dimenzionih prepreka. Maksimalne dimenzije kućnih garažnih vrata su širine 5000 mm i visine 3000 mm. Sve iznad toga spada u kategoriju industrijskih segmentnih vrata.


(Na slici je deo torzionog sistema sa oprugama nazad.)
Vrata u vratima

Vrata u vratima

Ako na garaži imate pešački promet, a pored garažnih vrata ne postoji drugi ulaz, praktično je ugraditi vrata u vrata. Da bi smo ušli u garažu(pešice), nije potrebno svaki put otvoriti cela vrata.
Dimenzije pešačkog prolaza su oko 80-90 cm širine, i 180-220 cm visine u zavisnosti od korišćenih panela u garažnim vratima.
Mogu da se postave u vrata bilo gde, a radi većeg stabiliteta, uglavnom su smešteni na levoj ili desnoj strani. Pešački prolaz u svom osnovnom setu poseduje diplomat, za automatsko zatvaranje.
Važno je napomenuti, da se ta mala vrata otvaraju uvek prema napolju, i ne mogu se koristiti garažna vrata dok je pešački prolaz otvoren. 
Radi veće sigurnosti, celishodno je postaviti sigurnosni prekidač, na mala vrata, koji je priključen pogonskom motoru garažnih vrata.
Prozori

Prozori

Plastični prozori ugrađeni u panele garažnih vrata su dimenzije 494*330 mm, i u mnogome doprinesu ulasku prirodne svetlosti u garažu. Uglavnom su smešteni u gornji panel. Njihovo staklo(plexi glas) može biti providan, ili mat, u zavisnosti od funkcije na garažnim vratima.
Okvir prozora je fabrički beo, i može se bojiti po zahtevu kupaca.
Najčešće se računa 1 prozor na dužni metar garažnih vrata.


(na slici su vrata sa prozorima u gornjem panelu)

Bela (osnovna boja)

Zlatni Hrast

Mahagoni

Antracit

© 2017 Brinmetal D.O.O All Rights Reserved. Designed By Brindesign